Dostupni linkovi

DEN HAAG


Hrvatski generali Ante Gotovina, Ivan Čermak i Mladen Markač izjavili su danas da nisu krivi po četiri nove točke izmjenjene i objedinjene optužnice koja im na teret stavlja progon Srba iz Kninske krajine nakon akcije Oluja.
Trojica generala su odbacili krivicu za ubojstva, nehumana djela i okrutno postupanje prema srpskim civilima. Objedinjenom optužnicom na teret im se stavljaju još progon na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, pljačka privatne i javne imovine i bezobzirno razaranje naselja.
Od trojice generala jedino je Gotovina u haškom pritvoru, dok se Čermak i Markač nalaze na privremenoj slobodi i o optužnici su se izjašnjavali video linkom iz Zagreba.
Suđenje bi trebalo početi u svibnju slijedeće godine.

DEN HAAG
Trojica liječnika - iz Srbije, Rusije i Francuske danas poslijpodne u Den Haagu će pregledati vođu Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji se od prošloga tjedna nalazi u zatvorskoj bolnici zbog štrajka glađu, objavio je Haški sud. Šešelj je započeo štrajk glađu 10. studenoga pokušavajući iznuditi od Haškog suda ispunjenje raznih zahtjeva, uključujući ukidanje branitelja po službenoj dužnosti i registriranje svojih savjetnika pri Haškom sudu kao službenih zastupnika.
XS
SM
MD
LG