Dostupni linkovi

LONDON


Britanski premijer Tony Blair najavio je u ponedjeljak da će i u 21. stoljeću njegova zemlja zadržati nuklearni arsenal i rekao da vlada namjerava naručiti nove nuklearne podmornice radi obnove postojeće flote.
No, kao ustupak desecima zastupnika vlastite laburističke stranke koji se protive trošenju oko dvadeset milijarda funti na nove sisteme nuklearnog naoružanja, Blair je obećao da će za dvadeset posto smanjiti broj nuklearnih bojevih glava i ostat će ih manje od 160.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG