Dostupni linkovi

BRISEL


Evropska unija che i dalje insistirati na uslovima koje Srbija treba da ispuni u saradnji sa Hasskim tribunalom, ali che ponuditi novi podstrek, rekao je predsednik Komisije za prossirenje Evropske unije
Oli Ren (Olli Rehn). On je u interview za agenciju Reuters kazao da Brisel zzeli da na sledechem sastanku ministara spoljnih poslova EU possalje signal Srbiji da bi mogla da se nadje na brzom putu prikljuccenja EU kada potpuno ispuni obaveze prema Hasskom sudu.
Komisija za prossirenje EU zamrzla je u maju pregovore sa Beogradom u prvoj fazi possto Srbija nije ispunila opbechanje da che uhapsiti i isporucciti Ratka Mladicha.
"Radije bih odrzzao stroge uslove, a podigao ulog", izjavio je Ren.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG