Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski predsednik Stjepan Mesich izjavio je danas da bi svako dalje politiziranje "sluccaja Glavass" moglo imati trajne negativne posledice za Hrvatsku i njenu evropsku perspektivu.
Mesich u saopsstenju isticce i da se mora "odmah prestati s izigravanjem zakona" kao i da institucije moraju samostalno da rade svoj posao, bez ikakvih messanja sa strane.
Glavass je, nakon 37 dana sstrajka gladju, u subotu pussten iz pritvora uz objassnjenje da mu je zdravlje ozbiljno narusseno i da zbog toga nije u stanju da prati istrazzni postupak koji se protiv njega vodi na ZZupanijskom sudu u Zagrebu zbog sumnje da je 1991. godine u Osijeku naredio likvidaciju dva srpska civila i muccenje joss trojice.
Hrvatski premijer Ivo Sanader nije zeleo da se izjasni o ovom sluccaju, dok je predsednik Hrvatskog helsinsskog odbora ZZarko Puhovski ocenio kao "opasan presedan" pusstanje iz pritvora Branimira Glavassa.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG