Dostupni linkovi

LONDON


Odlazechi Generalni sekretar UN Kofi Anan izjavio je da je trenutna situacija u Iraku izuzetno opasna nazvavssi je "mnogo gorom" od gradjanskog rata.
On je u intervjuu za britanski Bi-Bi-Si (BBC) pozvao medjunarodnu zajednicu da pomogne da se ponovo izgradi Irak jer, kako je rekao, nije siguran da je ta zemlja u stanju da to sama uccini.
Generalni sekretar UN se slozzio sa onim Iraccanima koji misle da im je zzivot sada tezzi nego u vreme vladavine bivsseg diktatora Sadama Huseina.
"Da sam ja Iraccanin, occito je da bih napravio isto poredjenje, da su imali diktatora koji je bio brutalan, ali imali su svoje ulice na koje su mogli da izadju, njihova deca su mogla da idu u sskolu i da se vrachaju kuchi a njihovi roditelji nisu morali da brinu o tome 'Da li chu ponovo videti svoje dete?'", kazao je Anan.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG