Dostupni linkovi

HAG


Ministar spoljnih poslova Vuk Draskovic apelovao je na Haski tribunal da nadje resenje u duhu humanosti za Vojislava Seselja, jer se, kako je istakao, radi o pravu na zivot bez obzira na pravnu prihvatljivost ili neprihvatljivost Seseljevih uslova.
O Seseljevom zdravstvenom stanju, kao i o nastavku saradnje sa ovim sudom, sutra ce sa zvanicnicima tribunala razgovarati predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju s Haskim sudom Rasim Ljajic.
U toku dana Seselja bi trebalo da poseti troclana ekipa lekara iz Srbije, Rusije i Francuske, predvodjena dr. Momcilom Babicem, koja bi trebalo da utvrdi njegovo stanje nakon 25 dana strajka gladju.
Seselj se i dalje nalazi u bolnici pritvorske jedinice u Sseveningenu i odbija da prima hranu i lekove, kao i da ga pregleda medicinsko osoblje Tribunala.
Funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasich proccitao je u nedelju Sseljev politiccki testament u kome se od cclanova te stranke zahteva da nikada ne odustanu od "ccvrste nacionalne ideologije i koncepta Velike Srbije".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG