Dostupni linkovi

MOSKVA


Devet istražitelja britanskog Scotland Yarda, među kojima su stručnjaci za borbu protiv terorizma, doputovaće u danas u Moskvu, u okviru istrage o smrti bivšeg ruskog obavještajca Aleksandra Litvinenka. Britanski policajci namjeravaju sresti i ispitati nekoliko Rusa koji su bili u Londonu 1. novembra ove godine i posjetili hotel "Milenij", u kojem je boravio i Litvinenko. Pretpostavlja se da je Litvinenko, koji je umro 23. novembra, otrovan 1. novembra radioaktivnom supstancom polonij 210.

VAŠINGTON
Američki predsjednik George Bush sastaće se danas u Vašingtonu sa šiitskim iračkim vođom Abdul Azizom al-Hakimom, sa kojim će razgovarati o važnim iračkim pitanjima, saopštila je Bijela kuća. Potvrdjen je takodje i susret sa sunitskim iračkim dopredsjednikom Tareq al-Hashemijem, sredinom januara iduće godine. Ti će se sastanci nadovezati na prošlosedmične razgovore u Jordanu između predsjednika Busha i iračkog premijera Nurija al-Malikija, na kojem se razgovaralo o pojačanom vjerskom nasilju u Iraku.

LONDON
Odlazeći generalni sekretar UN Kofi Anan izjavio je da je trenutna situacija u Iraku izuzetno opasna, nazvavši je "mnogo gorom" od građanskog rata. On je u intervjuu za BBC, koji će danas biti objavljen, pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne da se ponovo izgradi Irak, jer nije siguran da je ta zemlja u stanju to sama učiniti. Generalni sekretar UN kazao je da se slaže sa Iračanima koji misle da im je život sada teži nego u vrijeme vladavine bivšeg diktatora Sadama Huseina.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG