Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić izrazio je uverenje da će njegova partija pobijediti na parlamentarnim izborima 21. januara, što će omogućiti veći životni standard i sveobuhvatno bolji život građana Srbije u Evropskoj uniji.
Tadić je pozvao građane da zajedno s njima i svim demokratskim snagama ostvare svoj ideal - bolji život, evropsku Srbija u kojoj se brine o budućnosti, a ne o prošlosti.
"Potrebam nam je drugačiji patriotizam... patriotizam mira a ne ratni patriotizam... naša vizija je Srbija kao otvorena zemlje bez viza i ograničenja kao prospiretetna država koja brine o svojoj budućnosti", poručio je predsjednik DS-a.
Izborna konvencija DS, na kojoj je predstavljen izborni program "Za bolji život Srbije" održana je u Beogradu pod sloganom "Zato što život ne može da čeka". Među brojinim gostima bio je i premijer Republike Srpske (RS) MiIorad Dodik, te muzičar Goran Bregović.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG