Dostupni linkovi

OSIJEK


Komesar Evropske unije za prosirenje Olli Ren (Rehn) izjavio je danas u Osijeku da je Hrvatska na vrhu liste prioriteta Unije za prossirenje i da bi trebalo da postene njena 28. clanica. Evropski komesar je rekao da pred tom zemljom stoje tri velika izazova: reforma pravosudja i javne uprave, te borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Olli Ren je nakon Osijeka posetio i Vukovar.

ZAGREB
Zupanijski sud u Zagrebu odbio je kasno poslepodne zahtev advokata Branimira Glavasa da se zbog pogorsanog zdravstvenog stanja njegovog klijenta prekine istraga koja se protiv njega vodi na tom sudu, zbog ratnog zlocina protiv civila u Osijeku 1991. Glavasu je jutros, nakon 35 dana strajka gladju, pozlilo pa mu zatvorski lekari nisu dopustili da prisustvuje sudskom saslusavanju svedoka. Medjutim, poseban lekarski konzilijum, formiran po nalogu istraznog sudije, ocenio je da je Glavas sposoban da uccestvuje na istraznim rocistima, pa je odbijen zahtev za prekid istrage.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG