Dostupni linkovi

BERLIN


Jose Manuel Barroso, predsjednik Evropske komisije, pozvao je u četvrtak u Berlinu članice Evropske unije da odobre preporuke o "usporavanju" pregovora o priključenju s Turskom, što je ocijenio "izbalansiranim" stavom.
S obzirom na to da je Turska odbila otvoriti svoje luke i aerodrome kiparskim brodovima i avionima, Evropska komisija je preporučila u srijedu prekid razgovora o priključenju na osam od 35 tematskih poglavlja vezanih za pregovore Turska - EU, među kojima i pitanja carinske unije.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG