Dostupni linkovi

ISTANBUL


Papa Benedikt XVI i vaseljenski patrijarh Vartolomej pozvali su nakon mise u Istanbulu na prevladavanje hiljadugodissnjeg raskola izmedju katolika i pravoslavaca.
"Podele koje postoje medju hrisscanima su skandal za svet i prepreka za objavu verske doktrine", kazao je poglavar rimokatoliccke crkve.
On smatra da bi trebalo obnoviti hriscanske vrednosti Evrope, koje su duboko ukorenjene u njenoj istoriji.
Benedikt XVI je pozvao svetske lidere da postuju slobodu veroispovesti kao osnovno ljudsko pravo.
U zajednickom saopstenju pape i vaseljenskog patrijarha Vartolomeja Prvog istice se da postovanje verskih sloboda treba da bude kriterijum za ulazak u Evropsku uniju.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG