Dostupni linkovi

DUBAI


Iraccka militantna grupa "Islamska vojska" pozvala je danas svoje sunitske pristalice u Bagdadu da povedu sveti rat protiv ssiita u "sudbinskoj borbi".
Ta grupa je inacce do sada preuzela odgovornost za nekoliko napada na americcki trupe i otmice stranaca. Ranije je "Islamska vojska" u Iraku pozivala na dzzihad samo protiv okupacionih snaga, i to je prvi put da poziva na nasilje medju samim muslimanima.
Jedan od najuticajnijih ssiitskih verskih vodja Moktada al Sadr
apelovao je na sunite da prestanu sa ubijanjem, dok su sunitske vodje pozvale ssiite da raspuste svoje "odrede smrti" za koje tvrde da
likvidiraju sunite u Iraku.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG