Dostupni linkovi

BRUSSELS


Evropski komesar za pravosudje i unutrassnje poslove, Franko Fratini, izrazio je danas occekivanje da che do kraja iduche godine biti okonccani pregovori sa zemljama Zapadnog Balkana o sporazumima o viznim olakssicama i readmisiji.
On se danas susreo sa ministrima unutrassnjih poslova Srbije,
Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, ccime su
zvaniccno pocceli pregovori o ovom pitanju.
Savet ministara Evropske unije odborio je poccetkom novembra mandat Evropskoj komisiji za pregovore sa ovih 5 balkanskim zemalja zemljama o viznim olakssicama koje cce izmedju ostalog obuhvatiti studente, uccenike, nauccno osoblje, poslovne ljude i novinare.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG