Dostupni linkovi

SARAJEVO


Bilateralni odnosi BiH i Hrvatske, daljnje razvijanje dobrosusjedskih odnosa, ali i otvorena pitanja u međusobnim odnosima bile su teme razgovora koje je predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić imao danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH tokom radne posjete BiH.
Milad Obradović
Kako je po završetku susreta izjavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, razgovarano je i o zajedničkom pristupu euroatlantskim integracijama, posebno nakon jučerašnje odluke NATO-a o prijemu BiH u Partnerstvo za mir.
Razgovarano je i o otvorenim pitanjima, kao što je problem granice i imovinski problemi, ali, smatra Radmanović, ti problemi su daleko manje značajni od zajedničke saradnje i dobrosusjedskih odnosa.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG