Dostupni linkovi

HAG


Hasski optuzzenik Vojislav Ssesselj, koji od 10. novembra strajkuje gladju, i dalje odbija bilo kakvu medicinsku pomoc i prisilno hranjenje, navodi se u pismu koje je u cetvrtak uputio Medjunarodnom kriviccnom sudu za bivsu Jugoslaviju (ICTY).
Seselj se osvrnuo na deklaracije Svetskog medicinskog udruzenja (World Medical Association) koje je utvrdilo proceduru koje treba da se lekari pridrzzavaju prema strajkacima gladu, a koja im "zabranjuje da odrede strajkacima lecenje koje oni odbijaju".
"Tribunal ce se pridrzzavati deklaracije Udruzenja", izjavio je portparol Haskog tribunala Refik Hodzic, ocenivsi da je "Seselj svojim zahtevima pokazao kako zeli da zivi".
U sredu je Haski tribunal nalozio da se Sesselj, cije je zdravlje "ozbiljno ugrozeno", prebaci u zatvorsku bolnicu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG