Dostupni linkovi

BANJALUKA


Policija Republike Srpske (RS) uhapsila je po nalogu Tuzzilasstva BiH Pericu Bundala, poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u parlamentu RS i ministra unutrassnjih poslova u Vladi Mladena Ivanicca.
Mediji u RS ranije su objavili da je Bundalo osumnjiccen za reketiranje ssumskih gazdinstava i nezakonito finansiranje predizborne kampanje PDP-a tokom 2002. goidne. Po tim informacijama Tuzzilasstvo BiH je poccetkom septembra otvorilo istragu protiv predsednika PDP-a Mladena Ivanicha i joss desetak osoba, osumnjiccenih da su se tokom 2001. i 2002. godine udruzzili u zloccinaccku organizaciju radi kradje ssuma i protivzakonitog
finansiranja predizborne kampanje PDP-a.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG