Dostupni linkovi

BANJALUKA


U Banjaluci izabrana nova entitetska vlada, na čijem je čelu ponovno Milorad Dodik. Unatoč upozorenjima medjunarodnih predstavnika u svom je ekspezeu pred Skupštinom RS, Dodik ponovno zaprijetio raspisivanjem referenduma o nezavisnosti tog entiteta ukoliko se nastavi s pritiscima za njegovo ukidanje.
"Smatram to svojom obavezom i od toga nećemo odustati"."BiH može imati svoj međunarodni subjektivitet samo do mjere do koje se ne osporava RS", kazao je Dodik. Dodao je kako očekuje da taj entitet bude federalna jedinica unutar složene države.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG