Dostupni linkovi

MOSKVA


Kosovski premijer Agim Čeku kazao je danas u Moskvi da sa Srbijom nije moguć kompromis o budućem statusu Kosova, prenijele su agencije.
“Stav Beograda i srpske Skupštine je Srbi na Kosovu, a Kosovo u Srbiji, ali to više nije moguće i mi tražimo samo da Beograd više ne upravlja pokrajinom“, rekao je Čeku.
Čeku tvrdi da mu sagovornici u Moskvi nisu rekli da se protive nezavisnosti, već da traže sporazumno rješenje između Beograda i Prištine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG