Dostupni linkovi

SARAJEVO


BiH, a posebno Republika Srpska, moraju aktivnije da rade na pronalazzenju osoba optuzzenih za ratne zloccine i mrezza koje im pomazzu, ocenila je glavna tuzziteljka Hasskog Tribunala Karla del Ponte. Ona se u Sarajevu susrela sa visokim predstavnikom Kristijanom SSvarc-SSilingom (Christian Schwarz-Schilling) i cclanovima Predsednisstva Bosne i Hercegovine .
Visoki predstavnik SSvarc-SSiling je istakao da saradnja sa Hasskim tribunalom predstavlja jednu od dve oblasti u kojima je on spreman da iskoristi svoja ovlasschenja.
Komentarissuchi poziv NATO-a Bosni i Hercegovini u cclanstvo "Partnerstva za mir", SSvarc-SSiling je rekao da od BiH occekuje da opravda ukazano poverenje i preduzme dodatne napore kako bi optuzzeni za ratne zloccine, posebno Radovan Karadzzich i Ratko Mladich, bili izvedeni pred lice pravde.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG