Dostupni linkovi

ZAGREB


Evropska unija mora postici dogovor o institucionalnoj reformi sto pre, 2007. ili 2008. godine, odnosno do vremena kada ce sledeca drzava, nakon Rumunije i Bugarske, biti spremna za ulazak u EU, izjavio je u cetvrtak u Zagrebu evropski komesar za prosirenje Olli Ren (Rehn), izrazivsi nadu da ce Hrvatska do kraja ove decenije biti spremna za punopravno clanstvo.
"Godina 2007. bice izuzetno vazna za Hrvatsku jer ce biti potrebno da zadrzi tempo reformi i uskladivanja zakonodavstva, bez obzira ssto je iduca godina izborna", kazao je Ren.
On je podsetio da je u nedavnom izvesstaju Evropske komisije ukazano na napredak Hrvatske, ali i pitanja koja treba ressiti kao ssto su transformacija javne uprave i pravosudnog sistema i borba protiv korupcije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG