Dostupni linkovi

VASSINGTON


Iako su Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina pozvane u sredu u program NATO Partnerstvo za mir, one neche postati punopravne
cclanice Severnoatlantskog saveza dok osumnjicceni za ratne zloccine ne budu izvedeni pred lice pravde, saopsstio je americcki Stejt department.
"Mislim da bi bila gresska ako bi neka od te tri zemlje, ili bilo ko
drugi protumaccio da to znacci da je pitanje ratnih zloccinaca
prestalo da bude vazzno ili da je nessto ccime se ne treba baviti",
rekao je sinocc portparol Tom Kejsi (Casey).

SARAJEVO
Glavna tuziteljica Haskog tribunala Karla (Carla) del Ponte razgovarala je danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom Kristianom Ssvarc Ssilingom (Christian Schwarz-Schilling) i cclanovima Predsednistva BiH. Ona je istakla da Bosna i Hecegovina i dalje nedovoljno saradjuje sa Hasskim tribunalom.
Karla Del Ponte je jucce izrazila razoccarenje zbog odluke NATO da pozove Bosnu i Hercegovinu i Srbiju u Partnerstvo za mir iako nisu ispunile uslov izruccenje svih optuzzenih za ratne zloccine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG