Dostupni linkovi

LONDON


Bivši ruski obaveštajac Aleksandar Litvinenko, koji je zbog simptoma trovanja pre tri sedmice primljen u bolnicu u Londonu, umro je sinoć. Lekari koji još nisu utvrdili uzrok smrti, objavili su da je u Litvinenkovom urinu registrovana velika količina veoma otrovnog radioaktivnog izotopa Polonija 210. Njegov otac je danas izjavio da je bivši agent KGB-a "ubijen malom atomskom bombom" koja je ubačena u njegov organizam. Litvinenko, koji je ranije oštro kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina, nekoliko sati pre smrti izdiktirao je prijateljima i rodbini oproštajnu izjavu kojom za svoje ubistvo tereti Putina. Vlasti u Moskvi odbijaju ove tvrdnje.
Britanske vlasti zatrazzile su od ruskih da im prosledi informacije koje bi mogli da im pomognu u istrazi Litvinenkove smrti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG