Dostupni linkovi

BRISEL


Hrvatska će dobiti ohrabrajući signal sa samita NATO-a sledeće sedmice u Rigi, a o formulaciji te poruke još raspravljaju države članice Severnotlantskog saveza, izjavio je u petak u Briselu generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Sefer (Jaap de Hoop Scheffer)
Američki predsednik Dzordz Buss (George Bush) nedavno je izjavio da bi 2008. godina bila dobar datum za pridruživanje Hrvatske NATO-u.
Lideri Alijanse bi mogli da navedu izglede za Srbiju, Bosnu i Crnu Goru da se pridruzze Partnerstvu za mir, ali che stav o tome biti usaglassen tek uocci poccetka samita, izjavio je Shefer.
Samit, koji će biti odrzzan 28. i 29. novembra u glavnom gradu Latvije Rigi, biće posvećen "transformaciji i "prilagodjavanju" Saveza za izvršavanje zadataka u 21. veku, rekao je Sefer.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG