Dostupni linkovi

BEOGRAD


Svjedok suradnik Dejan Milenković Bagzi izjavio je u pred sudom u Beogradu da su nalog za ubojstvo premijera Zoran Djindjića dali Milorad Ulemek Legija i pokojni šef zemunskog kriminalnog klana Dušan Spasojević , te da su za to znali Nebojša Čović i Vojislav Šešelj.
On je kazao da je zemunski kriminalni plan, prije ubojstva Djindjića, planirao ubiti šefa poslaničke grupe DOS-a Čedomira Jovanovića i ministra vanjskih poslova Gorana Svilanovića, ali da se od toga odustalo jer je Ulemek saznao da se priprema hapšenje zemunskih kriminalaca.
U izjavi za Radio Slobodna Evropa Nebojsa Čović, potpredsjednik Vlade Srbije koju je predvodio premijer Zoran Djindjić, demantirao je Milenkovićevu tvrdnju .
"Moram da vam kažem da su to najgnusnije neistine i budalaštine, i naravno to govori da se Bagzi očigledno dugo pripremao, odnosno da su Bagzija dugo pripremali. Ja stojim na raspolaganju svim organima ove zemlje radi pojašnjenja svih nejasnoća "
Status svjedoka suradnika Milenković je dobio u lipnju i od tada se nalazi pod zaštitom specijalnih snaga MUP-a Srbije.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG