Dostupni linkovi

BEJRUT / NJUJORK


U Libanu je proglassena trodnevna nacionalna žalost nakon jučerašnjeg ubistva ministra Pjera Džemajela, oštrog kritičara Sirije.
Otkazana je proslava Dana nezavisnosti Libana koja je bila planirana za danas.
Ministar je podlegao povredama koje je juče zadobio iz vatrenog oružja dok je službenim vozilom prolazio kroz jedan hrišćanski deo Bejruta.
Čelnik Druza Valid Džumblat je izjavio danas na konferenciji za medije u Bejrutu da očekuje nova ubistva ministara i članova Parlamenta u cilju dalje destabilizacije vladajuće koalicije.
'Izgleda da je sirijski režim nastavio ubistva I oni će nastaviti da ubijaju. Ja očekujem još ubistava. Ali šta god da učine mi ostajemo ovde I pobedićemo'.
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u međuvremenu je podržao planove za uspostavljanje specijalnog međunarodnog suda pred kojim bi bilo suđeno osobama osumnjičenim za ubistvo bivšeg libanskog premijera Rafika Haririja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG