Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski Sabor je danas prihvatio zaključke svoje Mandatno-imunitetske komisije na osnovu kojih je odobrio istragu i pritvaranje bivšeg zastupnika Branimira Glavaša osumnjičenog za ratne zločine počinjene početkom devedesetih u Osijeku nad tamošnjim Srbima.
Sabor je glasao za produžavanje Glavaševog pritvora kako on ne bi uticao na svedoke, ali ne i zbog težine krivičnih dela za koja je optužen.
Protiv odluke su glasali zastupnici Hrvatske stranke prava i dva zastupnika Glavašove stranke, a zastupnici Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Hrvatske seljačke stranke su za vreme glasanja napustili dvoranu.
Na Županijskom sudu u Zagrebu u međuvremenu je nastavljena istraga protiv Glavaša saslušanjem petorice pripadnika jedinice kojom je Glavaš komandovao.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG