Dostupni linkovi

GAZA


Dve osobe, medju kojima je i jedan palestinski borac, poginule su danas prilikom oruzzane akcije izraelske vojske u Gazi, a tri osobe su ranjene.
Desetine izraelskih oklopnih vozila u pratnji pessadije usslo je u Zejtun i sukobilo se sa naoruzzanim palestinskim borcima.
Izrael je pojaccao vazdussne napade na Gazu u znak odgovora na ubistvo Izraelke koja je prossle sedmice nastradala u eksploziji rakete koju su Palestinci ispalili na izraelski grad Sderot.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG