Dostupni linkovi

PRISTINA


Kosovska policijska služba objavila je da je, na osnovu dosadašnje istrage, zaključeno da današnja eksplozija u Osnovnoj sskoli "Trajko Perić" u Velikom Ropotovu, kod Kamenice nije etnički motivirana. Vjerojatno su u pozadini incidenta loši medjuljudski odnosi medju zaposlenima, priopćila je KPS.
Jutros je u jednoj od učionica eksplodirala je peć za grijanje u koju je, prema izjavama pripadnika KPS-a, po svemu sudeći, bila ostavljena ručna bomba.

NISS
Istrazzni sudija Okruzznog suda u Nissu Radomir Mladenovich rekao je danas da je uzrok eksplozije u vojnom magacinu kod Parachina samozapaljenje municije za protivavionski top kalibra 20 milimetara.
On je isključio moguchnost sabotazze ili diverzije.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG