Dostupni linkovi

BEOGRAD


Povjerenstvo srbijanske vlade za nestale osobe počelo je ekshumaciju posmrtnih ostataka neidentificiranih tijela koja su pokopana na beogradskom groblju Nova Bežanija, a tijekom dana je ekshumirano 12 tijela. Predstavnici triju vladinih povjerenstava- Srbije, Hrvatske i BiH te Međunarodne komisije za nastale sljedećih će desetak dana nazočiti ekshumaciji 62 neidentificirane osobe koje su nastradale u oružanim sukobima od 1991. do 1995. godine.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG