Dostupni linkovi

BEOGRAD


Sudjenje optuzzenima za pomaganje u skrivanju hasskog optuzzenika Ratka Mladicha, odlozzeno je za 27. novembar, kada bi trebalo da bude saslussan okrivljeni Blagoje Govedarica.
Sud je uvazzio predlog tuzilasstva i odluccio da se glavni pretres odlozzi dok se Ministrastvo obrane i Bezbednosno-informativna agencija ne izjasne o moguchem ugrozzavanju nacionalne bezbednosti do ccega mozze dochi iznoseenjem dokaza u ovom postupku.
Sudsko veche nije uvazzilo predlog branilaca o oslabadjanju okrivljenih iz pritvora, osim optuzzneog Marka Lugonje, cciji che predlog da se za jemstvo prihvati hipoteka na stan od 60 kvadratnim metara biti dodatno razmotren.
Penzionisani oficir Vojske Republike Srpske Marko Lugonja priznao je jucce na sudu da je hasski optuzzenik Ratko Mladich poccetkom septembra 2002. godine pet ili ssest dana boravio u njegovom stanu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG