Dostupni linkovi

BAGDAD


Iracki predsjednik Jalal Talabani otputovat će u subotu u Teheran, na razgovore sa svojim iranskim kolegom Mahmudom Ahmadinajadom , potvrdeno je u Talabanijevom kabinetu.
Tom sastanku trebalo bi da prisustvuje i sirijski predsjednik Basar al-Asad, ali to za sada u Damasku nije službeno potvrdeno.
Talabanijev posjet Teheranu dolazi u trenutku kada Sjedinjene Americke Drzave i Velika Britanija sve intezivnije zahtijevaju od Sirije i Irana da se izravno ukljuce u stabilizaciji prilika u Iraku.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG