Dostupni linkovi

BEJRUT


Libanonski ministar industrije Pierre Gemayel, oštar kritičar Sirije, ubijen je danas u predgradju Bejruta.
Naoružani napadači pucali su na vozilo u kojem se nalazio sa pratnjom, u trenutku dok je prolazio kroz kršćansko naselje.
Ministar je u teškom stanju prebačen u obližnju bolnicu, gdje je
kasnije preminuo.
Trideset četvorogodišnji Gemayel je bio član kršćanske stranke Falanga i najmladji član obitelji koja igra značajanu ulogu u političkom životu Libanona.
Medjunarodna zajednica, predstavnici EU ,osudili su ubojstvo ocijenjući da se radi o pokušaju destabiliziranja krhke libanonske demokracije.
Američki predsjednik Georg Bush osudio je ubojstvo ministra Gemayela i zatražio punu istragu. Washington je ocijenio da je ubojstvo politički motivirano.
Službeni Damask takodjer je osudio ubojstvo libanonskog ministra.
Zbog ubojstva mladog ministra u Libanonu je proglašena trodnevna nacionalna žalost.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG