Dostupni linkovi

NEW DELHI


Najmanje 5 osoba je poginulo a oko 70 ranjeno u eksploziji putnicckog voza u indijskkoj istocnoj drzzavi Zapadni Bengal koju su, kako pretpostavljaju lokalni zvaniccnici, izazvali militanati.
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj incident. U severnoistoccnom delu Indije deluje oko 40 separatisticckih, plemenskih ili levicarskih grupa. Visse od 15 hiljada ljudi je ubijeno na ovom podruccju u napadima pobunjenika u poslednjoj deceniji.
U julu ove godine poginulo je 186 a 700 lica ranjeno u eksploziji na zeleznicckoj stanici u Bombaju.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG