Dostupni linkovi

BAGDAD


Dvadeset ljudi je ubijeno u napadima ssirom Iraka. Istovremeno, pronadjeni su lessevi 25 Iraccana, koji su pre ubistva mucceni. Dvojica vladinih zvaniccnika izbegli su atentat.
Istovremeno, premijer Nuri al-Maliki susreo se u Bagdadu sa sirijskim ministrom inostranih poslova Validom Moalemom (Walid Moallem). Zajedniccki je ocenjeno da je stabilizacija stanja u Iraku preduslov za stabilnost i bezbednost Sirije i celog regiona.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG