Dostupni linkovi

PODGORICA


Iznosenje zavrsnih reci na sudjenju Damiru Mandicu optuzenom za saucesnistvo u ubistvu glavnog urednika podgoricckog lista Dan Duska Jovanovica, koje je bilo zakazano za danas, odlozeno je za 18. decembar.
Sudija Radovan Mandic rekao je da je obavijesten da je zameniku viseg drzavnog tuzioca Ljiljani Klikovac istekao mandat, a da je zakonski postupak njenog ponovnog imenovanja u toku.
Prema optuznici, Mandic je 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista Dan kao saizvrsilac sa vise nepoznatih osoba ubio Jovanovica.
Mandic je negirao krivicu za ovo ubistvo.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG