Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsednik Crne Gore Filip Vujanovic kazao je sarajevskom "Avazu" da je Srbija naslednik svih medunarodnih obaveza bivse drzavne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG), na pitanje da li occekuje da ce Crna Gora biti amnestirana od tuzbe Bosne i Hercegovine (BIH) protiv SCG za agresiju i genocid.
On je naveo da je Crna Gora izvinjenjem iskazala drzavni odnos prema svemu sto se desilo u Hrvatskoj i BiH.
"Nas stav je da zlocini moraju biti individualno tretirani, odnosno ne smejuu biti kolektivno adresirani", kazao je Vujanovic.
Prossle nedelje, zastupnik Bosne i Hercegovine u tuzzbi protiv Srbije i Crne Gore Sakib Softich izjavio da BiH ostaje pri tuzzbi za genocid i protiv Crne Gore.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG