Dostupni linkovi

OVČARA


U ponedeljak je otvoren spomen dom na Ovcari, gde su na danassnji dan pre 15 godina pripadnici nekadassnje Jugoslovenske narodne armije i srpskih paravojnih formacija likvidirali vise od 200 ranjenika vukovarske bolnice.
Odavanjem počasti žrtvama s Ovčare zavrsseno je obelezzavanje Dana sećanja na stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, u kojem je u ovom gradu ubijeno oko 1700 hrvatskih branitelja i civila, oko 2500 ih je ranjeno. Nekoliko hiljada zarobljenih branitelja i civila odvedeno je u srpske logore, a iz grada je prognano oko 22.000 Hrvata i nesrba.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG