Dostupni linkovi

LONDON


Scotland Yard i obavještajna služba MI5 su započele intenzivnu istragu nakon što je utvrđeno da je 44-godišnji Aleksandar Litvinenko, bivši pukovnik ruske tajne službe FSB i žestoki kritičar predsjednika Putina, otrovan talijem.Litvinenko je, prema navodima britanskih medijima, otrovan za vrijeme susreta s talijanskim profesorom Marcom Scaramellom, nedugo nakon što se navodno dočepao dokaza o umiješanosti predsjednika Putina u ubojstvo novinarke Ane Politovskaje.

LAHORE
Britanski premijer Tony Blair koji boravi u Pakistanu i predsjednik Pervez Musharraf, potvrdili su želju za jačanjem suradnje protiv ekstremizma. U zajedničkom priopćenju objavljenom po završetku susreta, dvojica čelnika istaknuli su da ta borba zahtijeva da njihove zemlje učine " više na uskoj suradnji u
nadolazećim godinama". U okviru te suradnje, Blair je najavio udvostručenu britansku pomoć Pakistanu u sljedeće tri godine, koja će porasti s 236 na 480 milijuna funti (708 milijuna eura).

ŠANGAJ
Vodeći svjetski tenisač, Roger Federer pobjednik je završnog turnira sezone, Mastersa, pošto je savladao Amerikanca Jamesa Blacka rezultatom 3:0.
XS
SM
MD
LG