Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je sinoć da bi bilo dobro pozvati predsjednika Srbije Borisa Tadića na komemoraciju povodom 15. godišnjice ulaska jedinica srpske vojske i bivše Jugoslovenske narodne armije u Vukovar.
Mesić je izjavio za Radio Slobodna Evropa da bi bilo dobro da se on i Tadić zajedno poklone žrtvama i tako pošalju poruku da se tako nešto više ne smije dogoditi. Hrvatski predsjednik je govorio i o BiH, i ocijenio da Hrvatska i BiH imaju sve bolje odnose. "Dejtonski sporazum je zaustavio rat u BiH, ali nije omogućio funkcioniranje institucija države. Tako da se entiteti često ponašaju kao države, a oni to nisu. I u tom smislu sada treba doraditi Ustav, da bi BiH funkcionirala kao i svaka dobro pravno uređena zemlja i da bi se usmjerila prema evroatlantskim integracijama", rekao je Mesić o stanju u BiH.

SARAJEVO
Danas u Sarajevu nastavak sjednice Upravnog odbora Direkcije za reformu policije BiH. Prema riječima direktora UO Direkcije Himze Selimovića već je usaglašena shema organizacije policijske strukture na državnom nivou.

BANJALUKA
Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog odluke o davanju podrške radu Komisije za ispitivanje istine o stradanju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih, u Sarajevu, od 1992. do 1995. godine. Na dnevnom redu sjednice je Informacija o Prijedlogu Memoranduma o razumijevanju za uspostavljanje Fonda za reformu javne uprave, te Prijedlog odluke o osnivanju međuentitetskog tijela za zaštitu životne sredine.
XS
SM
MD
LG