Dostupni linkovi

GAZA


Vladajuca palestinska militantna grupa Hamas saopsstila je u utorak da u programu rada predlozene vlade nacionalnog jedinstva nece biti priznavanje Izraela ili prihvatanje modela dve drzave za resenje izraelsko-palestinskog sukoba.
Portparol Hamasa Favzi Barhoum je istakao da ovaj pokret necce ucci ni u jednu palestinsku vladu koja priznaje Izrael.
Pokret Fatah predsednika Mahmuda Abbasa i Hamas su se dogovorili prethodno da Mohammad al-Shbeir, bivsi predsednik Islamskog univerziteta u Gazi, bude novi premijer u vladi nacionalnog jedinstva koja cce biti formirana krajem novembra.
Hamas je pristao na formiranje nove vlade nakon vissemesecne izolacije sa Zapada zbog odbijanja da prizna jevrejsku drzzavu i odrekne se nasilja.
U nedjelju je ssef palestinske diplomatije Mahmud Zaghar prihvatio predlog Arapske lige od odrzavanje mirovne konferencije s Izraelom, ssto je prvi put da Hamas pokazuje spremnost na ustupke jevrejskoj drzzavi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG