Dostupni linkovi

BEČ


Iran nastavlja svoj program proizvodnje obogaćenog urana i odbija da sarađuje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) u cilju rješavanja ključnih problema koje nameće ovaj program, navodi se u izvještaju Agencije iz Beča.
Između 13. augusta i 2. novembra Iran je isporučio "ukupno 34 kilograma uranskog goriva" u centrifugalnim pumpama u Natanzu, što mu je omogućilo da proizvede manju količinu obogaćenog urana, prema ovom povjerljivom izvještaju IAEA-e.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG