Dostupni linkovi

LONDON


Britanski premijer Tony Blair ponovio je u utorak nezavisnoj američkoj komisiji o Iraku da je globalno rješenje na Bliskom istoku neophodno a da Iran predstavlja "stratešku prijetnju u regionu".
Rezolucija izraelsko-palestinskog sukoba mora biti apsolutni prioritet, dok "strateški izbor" mora biti predočen Iranu kao i Siriji, rekao je Blair. Premijer je prenio svoje preporuke Studijskoj grupi o Iraku koja se sastaje u Washingtonu, a za koju je on govorio putem videolinka.
Ova komisija, koja je saslušala u ponedjeljak predsjednika Georgea W. Busha, zadužena je da razmotri izmjene strategije u Iraku.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG