Dostupni linkovi

BEOGRAD


Izvrssna direktorka Fonda za humanitarno pravo Natasa Kandich nassla se na listi 60 liccnosti sveta koje su, po oceni britanskog ccasopisa "Tajms", obelezzile poslednjih 60 godina.
Natassa Kandich je svrstana u kategoriju "Pokretacci i pioniri"
zajedno sa princezom Dajanom, ruskom novinarkom Anom Politkovskom, papom Jovanom Pavlom II, Kristijan Amampur, ZZak Kustoom, Majkom Terezom i Bobom Geldofom.
Glavna tuzziteljica Hasskog tribunala Karla del Ponte je u cclanku u ovom listu napisala da je Natassa Kandich neumorni borac za ljudska prava i da je "impresionirana i inspirisana" posebno njenom hrabrosschu, otvorenosschu i brigom o svim zzrtvama.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG