Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsjednik stranke Hrvatska narodna zajednica BiH Milenko Brkić pozvao je u utorak visokog predstavnika međunarodne zajednice Christiana Schwarz-Schillinga da iskoristi svoje ovlasti protiv predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika zbog njegovih najnovijih najava da će predložiti referendum protiv reforme policije u BiH.
Takvo izjašnjavanje dovelo bi, po Brkićevu mišljenju, do ugrožavanja stabilnosti i sigurnosti u BiH. Iako nije precizirao, jasno je da predsjednik stranke Hrvatska narodna zajednica BiH traži Dodikovu smjenu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG