Dostupni linkovi

537 - LJUDSKI FAKTOR NA PRVOM MJESTU


Dženana KARABEGOVIC - Dženana HALIMOVIC - Žana KOVACEVIC - Marija ARNAUTOVIC - Marko DIVKOVIC - Srecko STIPOVIC - Jasmina TELALAGIC


  • “Svoj djeci Sarajeva”: Gradsko vijeće Sarajeva odlučilo je da napokon izgradi spomenik djeci ubijenoj u Sarajevu tokom rata, ali ni ovo nije moglo proći bez politizacije.

  • Slučaj koji tapka u mjestu: 103 novinara koji su zdravstveno i penzijsko osiguranje godinama plaćali preko udruženja “BH novinari” oštećeni su za gotovo pola miliona maraka. Novac koji su davali nikada nije završio u kasi Penzijsko-invalidskog osiguranja.

  • Ljudski faktor na prvom mjestu: u Bosni i Hercegovini godišnje na cestama pogine 400 ljudi, a 10.000 ih pretrpi teže i lakše tjelesne povrede.

  • Legenda Gradačca bez ikakvog prava: Mirsad Sendić tokom rata je bio na radnoj obavezi kao radnik Elektrodistribucije. Prilikom popravke jednog dalekovoda, nečijom greškom je uključena struja od 10.000 volti, zbog čega je izgubio sedam prstiju. Bivša firma mu nije priznala pretrpljenu štetu, a Mirsad sada svoja prava traži na sudu.

  • Čovjek je vuku postao vuk: u Srednjebosanskom kantonu u posljednja tri mjeseca vukovi su ubili stotinu ovaca. Liberty TV istraživala je šta ih navodi da iz šuma silaze u sela i prigradska naselja.

  • Stipina opsjednutost zvijerima: tri kućna ljubimca porodice Bavrka iz Novog Travnika dnevno pojedu između 30 i 50 kilograma mesa. Vlasnici za njih kažu da su pitomi i mirni, ali da ipak postoji granica do koje im se smije prići.

XS
SM
MD
LG