Dostupni linkovi

VASINGTON/TEHERAN


SAD ne treba da menjaju svoju politiku prema Iranu, vecc Teheran mora da igra konstruktivnu ulogu na Bliskom istoku, saopsstila je Bela kucca nakon ssto je iranski predsednik Mahmud Ahmadinedzad izrazio spremnost da razgovara sa SAD pod uslovom da Vassington promeni drzzanje.
Jedna od preporuka americkog tima sa Irak, na cijem je celu bivsi drzzavni sekretar Dzejms Bejker, tokom juccerassnjeg susreta sa predsednikom SAD Dzordzom Bussom, bila je i dijalog sa Iranom i Sirijom, koje Bela kucca optuzzuje za podsticanje nasilja u Iraku.
Buss je medjutim izjavio sinocc nakon susreta sa izraelskim premijerom Ehudom Olmertom da se Iran mora suocciti sa "ekonomskom izolacijom" ukoliko nastavi da razvija svoj nuklearni program, dodajucci da vlasti u Teheranu predstavlja "pretnju miru u svetu".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG