Dostupni linkovi

VASINGTON


Predsednik SAD Dzordz Buss sastao se danas sa cclanovima komisije, koja razmatra novu strategiju za Irak. Jedna od preporuka grupe koju predvodi bivssi drzzavni sekretar Dzejms Bejker jeste dijalog sa Iranom i Sirijom, koje Bussova administracija optuzzuje za podsticanje nasilja u Iraku. Izvesstaj komisije bicce prezentiran u decembru.
Za vecceras je najavljeno obraccanje britanskkog premijera Tonija Blera, u kome cce pozvati Iran i Siriju da se angazzuju u suzbijanju nasilja u Iraku. Britanski sekretar za spoljne poslove Margaret Beket (Beckett)
"Mi u stvari vecc govorimo predstavnicima Irana i Sirije o potrebi njihovog angazovanja u pronalazzenju ressenja bliskoistoccne krize, umesto da budu deo problema", kazala je Beket. Britanski pristup podrzzava i drugi americcki saveznik u Iraku, australijski premijer Dzon Hauard.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG