Dostupni linkovi

BEOGRAD


Prvooptuzzeni Sreten Popovich i drugooptuzzeni Miloss Stojanovich odbacili su danas krivicu za saizvrssilasstvo u ratnom zloccinu protiv ratnih zarobljenika - brache Ilije, Argona i Mehmeta Bitichija u Petrovom Selu 1999. godine.
Izjassnjavajuchi se o optuznici pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu, Popovich je negirao da je brachu Bitichi, americcke drzzavljane albanskog porekla, lissio prava na praviccno sudjenje i na taj naccin pomogao nepoznatim osobama MUP-a Srbije i Specijalne antiteroristiccke jedinice (SAJ) u izvrssenju kriviccnog dela.
Popovich, tada komandir voda Operativno-poternih grupa Posebnih jedinica policije, 7. jula je u nastavnom centru u Petrovom selu bio je dezzurni staressina za obuku pripadnika SAJ-a. Posmrtni ostaci brache Bitichi pronadjeni su 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom Selu, a ruke su im bile vezane zzicom na ledjima.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG