Dostupni linkovi

CHINVALI


U gruzijskoj separatistickoj republici Juzznoj Osetiji vecceras je zavrssen referendum o nezavisnosti i izborima za predsednika republike, koji Tbilisi smatra nelegitimnim.
Prema podacima lokalne izborne komisije, sat pre zatvaranja biracckih mesta, u mestima koje su pod kontrolom osetijskih vlasti, glasalo je visse od 90 odsto biracca.
Medjunarodna zajednica je saopstila da zahtev Juzzne Osetije za nezavisnossccu nije osnovan i da necce priznati rezultate kao i u sluccaju sliccnog izjassnjavanja u Pridnjestrovlju u Moldaviji pre mesec dana. Rusija je saopsstila da treba posstovati volju stanovnika ove oblasti, ponavljajucci povodom ovog, kao i kosovskog pitanja, da ressenje treba da bude univerzalno, odnosno primenjivo na sve sliccne konflikte ssirom sveta.
Nakon gradjanskog rata pocetkom 90-tih godina, Juzna Osetija ne priznaje centralnu vlast Gruzije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG