Dostupni linkovi

BEČ


Specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari na današnjem zatvorenom sastanku sa članovima Kontakt-grupe u Beču neće predstaviti svoj prijedlog rješenja za budući status Kosova, saopštila je Ahtisarijev portparol Hua Đijang.
Ona je za današnje beogradske „Večernje novosti“ izjavila kako je Ahtisari na prethodnom sastanku Kontakt-grupi prenio neke svoje preliminarne ideje u vezi sa konkretnim pitanjima i sada će se o tim idejama diskutovati.
Prema najavama diplomatskih izvora, moglo se desiti da šefovi Odsjeka za Balkan šest članica Kontakt-grupe i specijalni izaslanik UN odluče preporučiti pomjeranje roka za donošenje rješenja o statusu, koji je prvobitno bio do kraja 2006. godine.
Kontakt-grupu za Kosovo čine SAD, Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Rusija.

NOVI SAD
U Okružnom sudu u Novom Sadu danas će biti izrečena presuda pripadnicima organizacije Nacionalni stroj koji su prije godinu dana izazvali incident na antifašističkoj tribini na novosadskom Filozofskom fakultetu.
Izmjenjena optužica tereti Gorana Davidovića i Miodraga Stefanovića da su izazivali nacionalnu, rasnu i vjersku mržnju, dok se ostalih 13 pripadnika Nacionalnog stroja tereti da su ugrozili sigurnost više ljudi u sali Fakulteta.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG